Ի՞նչ նախաճաշ պատրաստել Սուրբ Վալենտինի օրը

Վալենիտինի օրը շատերը ցանկանում են հաճելի պահեր պարգևել իրենց սիրելիին դեռ վաղ առավոտվանից։ Օրը գեղեցիկ սկսելու տարբերակներից մեկը էսթեթիկ և համեղ նախաճաշն է։ Ձեզ ենք ներկայացնում ելակով նրբաբլիթների բաղադրատոմս, որն ավելի ռոմանտիկ կդարձնի Ձեր օրվա սկիզբը։

Բաղադրիչներ

Ելակի պահածո – 3/4 բաժակ

Կեղևազրկված և կիսած ելակ – 8 հատ

Ալյուր – 2 բաժակ

Փխրեցուցիչ- 2 թեյի գդալ

Աղ – մի պտղունց

Կաթ – 1 բաժակ

Ձու – 2 հատ

Շաքարավազ – 1 ճաշի գդալ

Վանիլինի քաղվածք – 1 թեյի գդալ

Կիտրոնի ցեդրա – 1/2 թեյի գդալ

Սերուցքային պանիր – 6 ունց

Պատրաստման եղանակը

Միջին չափի ամանի մեջ միկրոալիքային վառարանում տաքացնել պահածոյացված մթերքը մինչև հալվելը: Խառնել ելակները ,մի կողմ դնել.։Մեծ ամանի մեջ հարել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը։

Մեկ այլ մեծ ամանի մեջ, ցածր արագությամբ հարիչով, հարել կաթը, ձուն, շաքարը, վանիլինը և ցեդրան մինչև համակցված խառնուրդ ստանալը: Ձեռքերով ավելացնել սերուցքայի պանիրը՝ կտոր-կտոր: Հարեք մինչև սերուցքային պանիրը լավ բաշխված լինի։ Չոր բաղադրիչներով ամանի մեջ ավելացնել խառնուրդը: Նրբորեն խառնել մինչև համակցված զանգված ստանալը։

Թավայի մեջ հալեցնել կարագ։ Ավելացնել ստացված խառնուրդը և պատրաստել 2-3 րոպե մինչ փոքրիկ պղպջակներ կհայտնվեն և եզրերը պատրաստ կլինեն։ Շրջել և պատրաստել ևս 2 րոպե մինչ խմորը ոսկեգույն-շագանակագույն երանգ կստանա։ Մատուցել ելակի օշարակով և շաքարի փոշիով։

Աղբյուր՝ GoodHouseKeeping