Համեմունքներ, որոնք միշտ պետք է ունենալ խոհանոցում

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի գիտի, որ ուտեստը կատարյալ դարձնելու և յուրահատուկ համ տալու համար  պարզապես անհրաժեշտ  է համեմունքներ ավելացնել: Բացի համ տալուց, դրանք ունեն մի շարք օգտակար հատկություններ, որոնք կարող են ուժեղացնել իմունային համակարգը և բարելավել մարդու ընդհանուր բարեկեցությունը: Ձեզ ենք ներկայացնում ամենաօգտակար համեմունքների ցանկը։

Օրեգանո

Իտալական խոհանոցը դժվար է պատկերացնել առանց օրեգանոյի: Համեմունքն ունի հաճելի նուրբ և կծու բույր ու մի փոքր դառը համ: Այն նաև ունի մի շարք բուժիչ հատկություններ: Օրեգանոյի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի հանգստացնել նյարդային համակարգը, նորմալացնել ստամոքսի աշխատանքը և ամրապնդել իմունային համակարգը: Օրեգանոն հիանալի համադրում կլինի ձվածեղների, աղցանների և բանջարեղենային ապուրների, սոուսների և աղի թխուկների համար:

Ռոզմարին

Այս մշտադալար բույսը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության, ավանդական բժշկության և կոսմետոլոգիայի մեջ: Ռոզմարինի ամենահետաքրքիր հատկությունների շարքում են հիշողության բարելավումը, սթրեսի նվազեցումը, բորբոքային պրոցեսների կրճատումը և մրսածության բուժումը:

Բույսն ունի դառը համ, ինչը հիանալի բույր է հաղորդում մսային և ձկնային ուտեստներին, ապուրներին և մարինադներին:

Քրքում

Քրքումը ժամանակին օգտագործվում էր որպես ներկ ձեռնոցների, մետաղի և փայտի համար: Բայց որպես համեմունք ՝ այն շատ ավելի օգտակար է: Քրքումը հեռացնում է տոքսինները մարմնից, ջրի ավելցուկը, որը նվազեցնում է այտուցը, մաքրում է աղիքները և օգնում է նիհարել, բարելավում է մաշկի վիճակը, հաջողությամբ պայքարում է վիրուսների դեմ և նույնիսկ օգնում է քաղցկեղի դեմ պայքարում:

Աղբյուր՝ sovkusom.ru