
Թոփ 3 ցածր կալորիականությամբ ընկույզները
Ընկույզները առողջ ճարպերի, բուսական սպիտակուցների և վիտամինների իրական պահեստ են։ Բացի այդ, նրանք կարող են լիցքավորել էներգիան։ Սակայն, կարևոր է այն չափից շատ չշահագործելը։
Ստորև կխոսենք ընկույզների մասին, որոնցում օգտակար հատկությունները համակցված են համեմատաբար ցածր կալորիականության պարունակության հետ:
Հնդկական ընկույզ
Այս փոքրիկ քաղցր ընկույզները հիանալի հավելում կլինեն ձեր սննդակարգին, նույնիսկ եթե ուզում եք նիհարել: Այստեղ առկա է բուսական սպիտակուցի, առողջ ճարպերի, ամինաթթուների, վիտամինների և հանքանյութերի ռեկորդային պարունակություն: Հնդկական ընկույզը նաև օգնում է ամրապնդել իմունիտետը։
Պիստակ
Պիստակը ևս հարուստ է տարբեր օգտակար նյութերով: Այս ընկույզներում երկաթի բարձր պարունակությունը նպաստում է արյան կարմիր բջիջների աշխատանքին, ինչը պիստակները դարձնում է էներգիայի գերազանց աղբյուր: Բացի այդ, պիստակների կանոնավոր սպառումը օգնում է վերահսկել խոլեստերինը:
Նուշ
Նուշն ունի ռեկորդային քանակությամբ օգտակար հատկություններ։ Մեկ բուռ նուշը պարունակում է սպիտակուցի ամենօրյա նորմայի 1/8 մասը, ինչը դրան հատկապես անփոխարինելի է դարձնում բուսակերների համար։ Սննդի մեջ նուշի կանոնավոր սպառումը օգնում է բարելավել սրտանոթային համակարգը, օգնում է վերահսկել խոլեստերինը: Վիտամին E- ի բարձր պարունակության շնորհիվ նուշը մաշկը կարող է դարձնել հարթ և պայծառ։
Աղբյուր՝ bazaar.ru