
Ինչպե՞ս պատրաստել պիցայի խմոր առանց խմորիչի
Այս խմորի բաղադրության մեջ բացակայում են և՛ սոդան, և՛ խմորիչը։ Այդ իսկ պատճառով խմորը ստացվում է խիտ և բարակ, ինչպես լավաշը։
Բաղադրատոմս
2 բաժակ ալյուր
½ բաժակ ջուր
3 ճ.գ. բուսական ձեթ
1 պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
- Մաղեք ալյուրը խորը ամանի մեջ
2. Աստիճանաբար ավելացրեք ջուրը՝ լցնելով քիչ-քիչ փորձեք հունցել
3. Ավելացրեք աղն ու ձեթը, նախընտրելի է օգտագործել բուսական ձեթ։ Խառնեք խմորը։

5. 30 րոպեից խմորը կարելի է բացել:
6. Թխեք ջեռոցում 7-10 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանով