Ինչպե՞ս պատրաստել պիցայի խմոր առանց խմորիչի

Այս խմորի բաղադրության մեջ բացակայում են և՛ սոդան, և՛ խմորիչը։ Այդ իսկ պատճառով խմորը ստացվում է խիտ և բարակ, ինչպես լավաշը։

Բաղադրատոմս

2 բաժակ ալյուր

½ բաժակ ջուր

3 ճ.գ. բուսական ձեթ

1 պտղունց աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաղեք ալյուրը խորը ամանի մեջ

2. Աստիճանաբար ավելացրեք ջուրը՝ լցնելով քիչ-քիչ փորձեք հունցել

3. Ավելացրեք աղն ու ձեթը, նախընտրելի է օգտագործել բուսական ձեթ։ Խառնեք խմորը։

4. Ծածկեք խմորը փայլաթիթեղյա թղթով և թողեք 20-30 րոպե

5. 30 րոպեից խմորը կարելի է բացել:

6. Թխեք ջեռոցում 7-10 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանով