Բրիտանացի գիտնականները անվանել կորոնավիրուսի նոր ախտանիշ

Ինչպես նշում են բրիտանացի գիտնականները, մեկ այլ ախտանիշ է հոտի լիակատար (անոսմիա) կամ մասնակի (հիպոսմիա) կորուստը: COVID-19- ով վարակված մարդիկ կարող են դադարել զգալ սննդի հոտն ու համը:

Հարավային Կորեայի, Չինաստանի, Իտալիայի և Գերմանիայի փորձագետների կողմից տրամադրված վիճակագրության համաձայն, հաստատված կորոնավիրուսով վարակված մարդկանցից շատերը ունեցել են լիարժեք կամ մասնակի անոսմիա:

Նշվում է նաև, որ դրական COVID-19 թեստ ունեցող շատ հիվանդներ դժգոհել են միայն հոտի և համի կորստից, և նրանք չեն ունեցել այլ ընդհանուր ախտանիշներ, ինչպիսիք են տենդը և հազը: