Բուրգերի հացի բաղադրատոմս

Բրիոշը քաղցր հացաբուլկեղեն է, որը պատրաստում են խմորիչային հիմքի վրա: Այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստված բրիոշը, ստացվում է փափուկ, օդային, թեթևակի քաղցր և փխրուն:

Բաղադրիչներ

Ալյուր – 350 գ

Ձու – 3  հատ

Չոր խմորիչ – 7 գ

Կաթ – 100 մլ

Կարագ – 100 գ

Շաքար – 40 գ

Աղ – մեկ պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել ձվերը, կաթը, շաքարավազը և խմորիչը խոշոր, խորը ամանի մեջ:
  2. Ավելացնել մաղած ալյուրը, խառնել:
  3. Ացելացնել հալեցրած կարագը:
  4. Ձեռքով խառնել մոտ 10 րոպե: Մեկ ժամ թողնել տաք տեղում:
  5. Ձևավորել 8 գնդիկներ, խոզանակով վրան ավելացնել ձվի և կաթի խառնուրդ։
  6. Թխել 15 րոպե 170 C ջերմաստիճանում:

Աղբյուր՝  Ivona