Սոդայով դիմակ՝ մաշկի բորբոքվածությունը հանգստացնելու համար

Բորբոքված մաշկի պատճառը շատ հաճախ pH-ի անհավասարակշռված մակարդակն ու  մանրէներն են: Բորբոքվածության արդյունքում մաշկը կարող է անգույն, ճարպոտ և գրգռված տեսք ստանալ, ինչն, իհարկե, անցանկալի է: Բարեբախտաբար, այս կարմրությունից ազատվելն այնքան էլ դժվար չէ, որքան թվում է: Իրականում, բորբոքումները նվազեցնելու և մաշկի բնական փայլը վերականգնելու համար ընդամենը երեք սովորական բաղադրիչ է հարկավոր:

Եվ այսպես, այդ երեք կախարդական բաղադրիչներն են սոդան, խնձորի քացախը և մեղրը: Կերակրի սոդան օգնում է հավասարակշռել մաշկի pH մակարդակը, մինչդեռ խնձորի քացախն օգնում է մաքրել մաշկի ծակոտիներում կուտակված բակտերիաները: Իր հերթին, մեղրը հեռացնում է ազատ ռադիկալները մաշկի խորքերից։

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սոդա
  • Խնձորի քացախ
  • Մեղր

Պատրաստման եղանակը

  • Ամանի մեջ խառնեք 1 թեյի գդալ կերակրի սոդան 1 թեյի գդալ խնձորի քացախի հետ:
  • Շարունակեք խառնել՝ մինչև կերակրի սոդան ամբողջությամբ լուծվի։
  • Ավելացրեք 2 թեյի գդալ մեղր և լավ խառնեք։

Օգտագործման եղանակը

  • Նախևառաջ, լվացեք ձեր դեմքն ու պարանոցը տաք ջրով և յուղազերծված մաքրող միջոցներով ՝ դիմահարդարումը հեռացնելու և ծակոտիները բացելու համար:
  • Մաշկը չորացրեք մաքուր սրբիչով:
  • Այնուհետև դիմակը հավասարաչափ տարածեք ձեր դեմքին և թողեք այն տասը րոպե:
  • Դրանից հետո նորից լվացեք ձեր դեմքը գոլ ջրով՝ չորացած դիմակը հեռացնելու համար:
  • Երբ մեղրն ամբողջովին մաքրվի, ևս մեկ անգամ լվացեք ձեր դեմքը սառը ջրով մաշկի ծակոտիները փակելու համար:
  • Վերջում չորացրեք դեմքը մաքուր սրբիչով:
  • Օգտագործեք այս դիմակը շաբաթական երկու անգամ՝ բնական միջոցներով մաշկի բորբոքումից և կարմրությունից ազատվելու համար: