Ինչպե՞ս պատրաստել Պաստա Պրիմավերա

Քանի որ դեռ երկար ժամանակ դժվար թե հնարավոր լինի այցելել Իտալիա ավանդական պաստա ուտելու, փորձենք պատրատել այն ինքնուրույն՝ տան պայմաններում։ Պաստա Պրիմավերայի բաղադրատոմսը բավականին հեշտ պատրաստվող և բանջարեղեններով հարուստ ուտեստ է, որը կարող եք մատուցել ինչպես ճաշի սեղանին, այնպես էլ տարաբնույթ այլ հավաքույթներին ։

Բաղադրությունը

2 ճաշի գդալ ձիթայուղ

1/2 կգ  ծնեփակ, մանրացրած և 11/2 կտորների կտրված

2 միջին չափսի սոխ, կտրտված

աղ և պղպեղ

1/2 կգ թալյաթելլե կամ պապարդելլե (պաստայի տեսակներ)

8 ունց լոբի, կտրատված 11/2 չափսի կտորների

1/2 բաժակ չոր սպիտակ գինի

1 բաժակ թարմ սերուցք

2 խոշոր գազար՝ մաքրած կեղևով

1 ճաշի գդալ քերած կիտրոն

1 ճաշի գդալ թարմ թարխուն

Պատրաստման եղանակը

  • Եռացրեք ջուր մեծ կաթսայի մեջ: Տաքացրեք 1 ճաշի գդալ ձիթայուղը առանձին թավայով, ապա եփեք նույն տարրայի մեջ ծնեփակը մինչև փափկի և հետո ավելացրեք ամբողջը կաթսայի մեջ:
  • Մնացած մեկ ճաշի գդալ ձիթայուղը ավելացրեք թավայի մեջ: Ավելացրեք սոխը և 1/2 թեյի գդալ աղ և պղպեղ: Եփեք մոտ 2-ից 3 րոպե՝ ընթացքում խառնելով։
  • Մինչ սոխերը եփում են, պատրաստեք մակարոնը։ Քամիչի օգնությամբ պահեք լոբին 30 րոպե եփած մակարոնի ջրի մեջ, ապա հանեք և մի կողմ դրեք:
  • Ավելացրեք գինի սոխի մեջ և եփեք մոտ 5 րոպե: Եփելու ընթացքում ջերմությունը պետք է լինի ամենացածր կարգավորմամբ:
  • Ավելացրեք սերուծքը թավայի մեջ և խառնեք: Ավելացրեք գազարը և քերած կիտրոնը և եփեք մոտ 3 րոպե: Օգտագործելով խոզանակ-գդալներ՝ մակարոնը ջրից տեղափոխեք թավայի մեջ: Ապա խառնեք ծնեփակը, լոբու, թարխունի և 1/4 թեյի գդալ աղի հետ՝ ավելացնելով 1/4-1/3 բաժակ մակարոնի ջուր, եթե հանկարծ մակարոնը չոր ստացվի։

Աղբյուր՝ Goodhousekeeping