Լայմով չիզքեյք՝ ամռան շոգին վայելելու համար

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • 9 (136 գ) կրեկեր
  • Ծովի աղ
  • 6 ճաշի գդալ (85 գ) կարագ
  • 680 գ սենյակային ջերմաստիճանի սերուցքային պանիր
  • ½ բաժակ (57 գ) շաքար
  • 2 լայմի քերած կեղև
  • Մի բաժակ (170 գ) սերուցք
  • 398 գ խտացրած կաթ
  • Մեկ բաժակ (115 գ) լայմի հյութ
  • ½ թեյի գդալ վանիլին

Պատրաստման եղանակը

 

  1. Մանրացրեք կրեկերներն աղի հետ: Ավելացրեք հալված կարագը և խառնեք մինչև լիովին միաձուլվելը:
  2. Ստացված խառնուրդը տեղափոխեք տարայի մեջ և 20 րոպեով տեղադրեք այն սառնարանում:
  3. 15 րոպե հետո կարող եք անցնել միջուկի պատրաստմանը: Հարիչի օգնությամբ մոտ 3 րոպե հարեք սերուցքային պանիրը, շաքարավազը և լայմի հյութը:
  4. Շարունակ խառնելով ավելացրեք սերուցքը և խտացրած կաթը:
  5. Վերջում ավելացրեք լայմի հյութը, վանիլինը և աղը: Հարեք մինչև միախառն զանգված ստանալը:
  6. Ստացված խառնուրդը լցրեք սառեցված կրեկերի վրա և թողեք այն սառնարանում 8-ից 24 ժամ:
  7. Զարդարեք չիզքեյքը քերած լայմով և վայելեք սառը վիճակում: