Ինչպես պատրաստել Տիրամիսու

Տիրամիսուն համարվում է բոլոր ժամանակների ամենահամեղ և արքայական աղանդերը։ «Vkusno.co» պարբերականը ներկայացրել է դրա պատրաստման ամենահեշտ և արագ բաղադրատոմսը։

Բաղադրիչներ

220 գր. շաքար
350 մլ: սերուցք (33%)
150 գր. ալյուր
500 գր. Մասկարպոնե պանիր
10 գր. փխրեցուցիչ
10 գր. վանիլային շաքար
6 ձու
80 գր. շաքարի փոշի
Ըստ ճաշակի` լիկյոր

Գլազուրի համար՝

100 գր. սերուցք (33%)
20 գր. կարագ
80 գր. դառը շոկոլադ

Պատրաստման եղանակը

Քայլ 1

Ձուն հարել շաքարավազի հետ։ Ավելացնել վանիլային շաքարավազը և ալյուրը։ Լավ խառնել՝ ավելացնելով փխրեցուցիչը։ Հարել ևս 5-7 րոպե: Մակերեսին պետք է պղպջակներ երևան։

Քայլ 2

Խմորը լցնել համապատասխան տարրայի մեջ՝ ձևաթղթի վրա։

Քայլ 3

Թխել վառարանում 170-180 ° C- ի տակ՝  մոտավորապես 25 րոպե (կախված վառարանի հզորությունից): Պատրաստի թխվածքաբլիթը հանել վառարանից և դնել սառչելու և բաժանել մասերի։

Քայլ 4 

Կրեմի համար հարել սերուցքը։ Կրեմ պանիրը հարեք շաքարավազի հետ։ Կարող եք դա անել գդալի միջոցով։

Քայլ 5

Ավելացնել հարած սերուցք պանրային զանգվածին ևնրբորեն խառնել մինչև հարթ զանգված ստանալը։

Քայլ 6

Եփել բավարար թունդ սուրճ և ավելացնել լիկյորը։

Քայլ 7

Յուրաքանչյուր շերտ թաթախել սուրճի մեջ և մակերեսից ավելացնել կրեմի շերտ (շերտը չպետք է բարակ լինի):

Քայլ 8

«Կառուցել» տորթը

Քայլ 9

Տորթը դնել սառնարում, որպեսզի մի քանի ժամ ներծծվի (գերադասելի է գիշերը)։

Քայլ 10

Գլազուրի համար՝ կտրատել շոկոլադը մի քանի մասի։ Տաքացնել սերուցքը մինչև եռալը, բայց չեռացնել։ Լավ հարել՝ մինչև շոկոլադի միանման զանգված դառնալը։ Ավելացնել մի փոքրիկ կտոր պանիր և նորից հարել։ Գլազուրը թողնել, որպեսզի սառչի, ապա դնել սառնարում՝ ավելի խիտ դառնալու համար։

Քայլ 11

Հանել շոկոլադը և հարիչով հարել՝ մինչ մուսային զանգված ստանալը։

Քայլ 12

Տորթի եզրերը ծածկել շոկոլադե գլազուրով և,  օգտագործելով խմորեղենի ներարկիչ, զարդարել կրեմով։