
Ինչպես պատրաստել Բրաունի թխվածք կրեմ-պանրով /չիզքեյք/
Սովորական տորթերը համեղ են և տարածված։ Բայց ինչու չփորձել ավելացնել նոր գույներ խոհանոցում և փորձել մի փոքր սանդղակը բարձրացնել՝ պատրաստելով անկրկնելի համով՝ Բրաունի կրեմ-պանրով թխվածք կամ ինչպես հայտնի է՝ Բրաունի չիզքեյք։ Այն հայտնի ամերիկյան թխվածք է։ Առաջին հայացքից թվում է, թե բարդ է պատրաստելը, սակայն դա այնքան էլ այդպես չէ, իսկ Բրաունիի համը տարբերվում է մյուս թխվածքներից իր յուրահատկությամբ։ Ահա այն անհրաժեշտ պարագաները, որոնք պետք կգան ձեզ՝ այն պատրաստելու համար։
Բաղադրիչներ
Թխվածքաբլիթի համար՝
- շոկոլադ սև- 100 գր (առնվազն 65 %)
- կարագ- 50 գր
- շաքարավազ- 70 գր
- ձու- 1 հատ
- ալյուր- 20 գր
- փխրեցուցիչ- 0,5 թ/գդ
Կրեմի համար՝
- կաթնաշոռ- 130 գր
- խտացրած կաթ- 30 գր
Պատրաստման եղանակ
- Պատրասում ենք թխվածքաբլիթը: Ձուն խառնում ենք շաքարավազի հետ և հարում առնվազն 10 րոպե, որպեսզի ստացվի սպիտակ փքված զանգված:
- Ալյուրն ու փխրեցուցիչը լցնում ենք ձվային զանգվածի մեջ:
- Այնուհետև այլ ամանի մեջ խառնում ենք կարագն ու շոկոլադը և հալեցնում գոլորշու վրա կամ միկրոալիքային վառարանում:
- Ձվային զանգվածին անընդհատ հարելով ավելացնում ենք շոկոլադի ու կարագի խառնուրդը:
- Խիտ խմորը լցնում ենք կլոր գլխադիրով հրուշային պարկի մեջ: Տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում և խմորը ճզմելով՝ տապակի մեջ իրարից հեռու շրջաններ ենք ձևավորում:
- Թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Հենց որ թխվածքաբլիթը ճաքճքում է հանում ենք ջեռոցից: Թխվելու համար անհրաժեշտ է մոտավորապես 7 րոպե:
- Քանի դեռ թխվածքաբլիթը սառում է, պատրաստում ենք կրեմը: Կաթնաշոռն ու խտացրած կաթը միասին հարում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Եթե կրեմը ջրիկ է ստացվում, մի փոքր ժելատին ենք ավելացնում (խտացրած կաթի փոխարեն կաթնաշոռի հետ կարելի է խառնել շաքարի փոշի):
- Կաթնաշոռային կրեմը քսում ենք թխվածքաբլիթին և ծածկում մեկ այլ թխվածքաբլիթով:
Բրաունին պահում ենք սառնարանում:
Համոզված ենք, շատ համեղ է ստացվել։ Բարի ախորժակ^^