Ինչպե՞ս պաշտպանվել ամառվա շոգից

Ամառային այս շոգ օրերին ջերմաստիճանն այնքան է բարձրանում, որ երբեմն դրսում զբոսնելը պարզապես անհնարին է դառնում։ Մեզանից շատերը մոռանում են ամենապարզ միջոցների մասին, որոնք օգնում են դիմակայել շոգին։

Մարդկանց մեծամասնությունը շոգից փորձում է պաշտպանվել պաղպաղակի միջոցով, սակայն պարզ չէ՝ արդյոք պաղպաղակը ավելի շատ վնասում, թե օգուտ է տալիս օրգանիզմին։

Դիետոլոգ Լյուդմիլա Գոնչարովան նշում է, որ շոգին շաքարավազ ուտելը վնասակար է օրգանիզմի համար։ Մասնագետի կարծիքով՝ շոգին դիմակայելու լավագույն միջոցը մեծ քանակությամբ ջուր օգտագործելն է, քանի որ ամռանը քրտնարտադրությունն աճում է, և օրգանիզմը ջրի պակաս է զգում։  Ընդ որում, պետք է հաշվի առնել, որ գազավորված և քաղցր ըմպելիքները ջրի պակասը չեն լրացնում։

Ի՞նչ է կարելի և ի՞նչ չի կարելի անել ամռանը։

  • Ընտրեք բնական կտորից և բաց գույնի հագուստ։
  • Շատ մրգեր և հատապտուղներ օգտագործեք։
  • Միսն ու բանջարեղեններն ավելի լավ է շոգեխաշել կամ պատրաստել ջեռոցում։ Ցանկալի է հրաժարվել ապխտած, մարինացված և պահածոյացված կերակուրներից։
  • Խուսափեք ցերեկային ժամերին դրսում գտնվելուց։
  • Հրաժարվեք ավելորդ կոսմետիկ միջոցներից, քանի որ դրանք վատթարացնում եք մաշկի որակը։

Աղբյուր՝ ivona.bigmir.net